Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Egészséges fogyás lenmagolajjal
  2023-11-29 21:03:01, szerda
 
 



A lenmagolaj és az őrölt lenmag egyaránt elősegítheti az egészséges fogyást. Ezek az értékes táplálékok ugyanis csökkentik az étvágyat, javítják az anyagcserét, szabályozzák a vércukorszintet, javítják az emésztést és elősegítik a termogenikus zsírégetést (az anyagcsere fokozása révén).

A legfontosabb dolog, amit szem előtt kell tartanunk a fogyókúra során, hogy soha nem szabad éheznünk. A szervezet éheztetése rövidtávon hatásos lehet, de hosszútávon biztosan nem működik.

A lenmagolaj, valamint az őrölt lenmag kiváló zsírégető étel, minden hatékony fogyókúrás program részét kell, hogy képezze.

A koplalás során szervezetünk ugyanis rááll egy magasabb hasznosítási fokra, a kevesebb tápanyag azt üzeni testünknek, hogy kezdjen el minél többet raktározni, amikor csak teheti. Ennek következtében a helyzet még rosszabb lesz, hiszen amikor a fogyókúrázó visszaáll egy normál étrendre, még akkor is hízni fog, hiszen a szervezet a minél nagyobb arányú zsírraktározásra törekszik.

Ráadásul akik koplalnak rendszerint nem zsírt veszítenek, hanem vizet és sajnálatos módon izomszövetet.

Ebből is láthatjuk, hogy az egészséges, normál ütemű és tartós fogyás nem egyszerű dolog.
Egészséges fogyás, omega-3 zsírsavak

A lenmagolaj kb. 50%-a omega-3 alfa-linolénsav. A közhiedelemmel ellentétben bizonyos zsírok nemhogy hizlalnának, hanem éppen ellenkezőleg, nagyon is elősegítik a fogyást. Omega-3 zsírsavak szedése nélkül sokkal nehezebb fogyni.

A lenmagolajban található alfa-linolénsav egy esszenciális zsírsav. Esszenciális, mivel elengedhetetlen szervezetünk megfelelő működéséhez, előállítani nem tudjuk, kizárólag a táplálkozás során tudjuk magunkhoz venni. A táplálkozáskutató szakemberek szerint ezekből a fontos zsírsavakból a szükségesnél kevesebb mennyiséget fogyasztunk megszokott táplálkozásunk során.

Az omega-6 zsírsavak, mint pl. a linolénsav szintén esszenciális, azonban a tipikus nyugati étrend meglehetősen sokat tartalmaz.

Az ideális omega-3 - omega-6 zsírsav arány legalább 1:5-höz, de ideálisabb az 1:2-höz. Ehhez képest a valóság az, hogy kb. 1:20 arányban fogyasztjuk őket.

Ez a felborult omega zsírsav beviteli arány, mely felelős lehet számos betegség kialakulásáért: gyulladásos megbetegedések, szív- és érrendszeri betegségek, ízületi gyulladások, asztma, bőrproblémák, elhízás, stb.
Lenmagolaj és zsírraktározás

A lenmagolajban tehát különböző esszenciális zsírsavakat találunk. Szervezetünknek szüksége van ezekre a zsírokra, hiányuk éhségérzet kialakulásához vezethet, ami a túlzott kalória bevitel egyik fő oka.

Nagyon fontos, hogy ha éhesek vagyunk, ne nyúljunk rögtön a szénhidrátokhoz, a kekszek, chipsek, csokik helyett fogyasszunk inkább tökmagolajat, diót, mandulát, stb.

A lenmagolaj, illetve az őrölt lenmag növeli a teltségérzetet, így elősegíti az egészséges fogyást. Emellett lassítja az emésztés folyamatát, így nem provokál hirtelen vércukor emelkedést és inzulin kiválasztást.
Az inzulin az a hormon, mely a zsírraktározásért felelős. Amikor magas szénhidráttartalmú és alacsony rosttartalmú étrendet választunk, vércukorszintünk drámaian megugorhat.

A hirtelen megnövekedett vércukorszint nagy mennyiségű inzulin kiválasztáshoz vezet, melynek során elfáradunk, ráadásul a maradék szénhidrátot trigliceriddé alakítja testünk, amit elraktároz a zsírszövetekben.

A zsírszövet felszaporodása a szövetek inzulinra való válasz készségét csökkenti és kialakul a cukorbetegség első állomása: az inzulinrezisztencia. A hasnyálmirigy ezt a relatív inzulin hiányt még több inzulin szintézisével próbálja kompenzálni, ami előbb utóbb a béta sejtek túlterheléséhez és pusztulásához vezet. Ekkor már a relatív inzulinhiány mellett abszolút inzulinhiány is jelen van, a cukorbetegség pedig ,,kiteljesedik".
Lenmagolaj, anyagcsere, zsírégetés

A lenmagolaj rendszeres szedése felpörgeti az anyagcserét és növeli a termogenikus zsírégetést.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Diéták és fogyókúrák  
Címkék: vércukorszintünk, zsírraktározásra, elengedhetetlen, túlterheléséhez, szervezetünknek, vércukorszintet, szénhidrátokhoz, zsírszövetekben, zsírraktározás, kialakulásáért, megbetegedések, táplálkozásunk, közhiedelemmel, kialakulásához, teltségérzetet, felszaporodása, kiválasztáshoz, lenmagolajban, következtében, trigliceriddé, cukorbetegség, hasnyálmirigy, szintézisével, pusztulásához, megnövekedett, vércukorszint, esszenciális, ellenkezőleg, inzulinhiány, meglehetősen, kiteljesedik, szükségesnél, szervezetünk, zsírsavakból, kiválasztást, tökmagolajat, őrölt lenmag, egészséges fogyást, értékes táplálékok, termogenikus zsírégetést, anyagcsere fokozása, legfontosabb dolog, fogyókúra során, szervezet éheztetése, koplalás során, magasabb hasznosítási, kevesebb tápanyag, fogyókúrázó visszaáll, normál étrendre, minél nagyobb, közhiedelemmel ellentétben, lenmagolajban található,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Ébredj  Facebookon kaptam  Pillangó  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A fenyő nem szép fa, (...)  Becsüld meg azt amid van,...  Ez a jó az alvásban.  Facebookon kaptam  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Facebookon kaptam  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Messziről jött ember  Facebookon kaptam Krisztinától  Mosolyogtál már ma?  Minden gyerek jó.  A keserű igazság  Gábor Dénes gondolata  Rögtön puha Mézes Krémes  Föld napja április 22  Beney Zsuzsa  Föld napja április 22  Irgalom és ítélet  Az elfogadásnak...  Szent György napi hiedelmek, s...  Naplemente  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Nehezen engedem  Aki szeret, annak senki sem id...  Paul David Tripp Április 23  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Bizonyos kulturális szint nélk...  Facebookon kaptam  képre írva  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Ébredj  Zilahy Lajos gondolata  Gábor Dénes gondolata  Facebookon kaptam  Bella István: Zsoltár  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A könnyek összegyűjtése  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 26  Facebookon kaptam  Jó éjt  Gondolatok az életről és szere...  Egyszerűen  Jó éjszakát  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  A fák lelke  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Ha így haladunk...  Facebookon kaptam  Volt egy...  Facebookon kaptam  Alakot vált...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  A Gömb  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  802 esztendeje, 1222. április ...  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Sirató  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A boldogság ült a világvégén  Gábor Dénes gondolata  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Viharban csak az a fa marad ál...  A boldogság ült a világvégén  Beney Zsuzsa 
Bejegyzés Címkék
őrölt lenmag, egészséges fogyást, értékes táplálékok, termogenikus zsírégetést, anyagcsere fokozása, legfontosabb dolog, fogyókúra során, szervezet éheztetése, koplalás során, magasabb hasznosítási, kevesebb tápanyag, fogyókúrázó visszaáll, normál étrendre, minél nagyobb, közhiedelemmel ellentétben, lenmagolajban található, esszenciális zsírsav, táplálkozás során, táplálkozáskutató szakemberek, fontos zsírsavakból, szükségesnél kevesebb, omega-6 zsírsavak, linolénsav szintén, tipikus nyugati, ideális omega-3, felborult omega, lenmagolajban tehát, túlzott kalória, emésztés folyamatát, zsírraktározásért felelős, hirtelen megnövekedett, maradék szénhidrátot, zsírszövet felszaporodása, szövetek inzulinra, cukorbetegség első, relatív inzulin, béta sejtek, relatív inzulinhiány, cukorbetegség pedig, lenmagolaj rendszeres, vércukorszintünk, zsírraktározásra, elengedhetetlen, túlterheléséhez, szervezetünknek, vércukorszintet, szénhidrátokhoz, zsírszövetekben, zsírraktározás, kialakulásáért, megbetegedések, táplálkozásunk, közhiedelemmel, kialakulásához, teltségérzetet, felszaporodása, kiválasztáshoz, lenmagolajban, következtében, trigliceriddé, cukorbetegség, hasnyálmirigy, szintézisével, pusztulásához, megnövekedett, vércukorszint, esszenciális, ellenkezőleg, inzulinhiány, meglehetősen, kiteljesedik, szükségesnél, szervezetünk, zsírsavakból, kiválasztást, tökmagolajat, szabályozzák, rosttartalmú, szénhidrátot, elősegítheti, hasznosítási, termogenikus, legfontosabb, izomszövetet, bőrproblémák, rendszerint, hizlalnának, fogyókúrázó, ellentétben, érrendszeri, gyulladások, anyagcserét, zsírsavakat, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6761
  • e Hét: 31652
  • e Hónap: 63138
  • e Év: 267839
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.